Έξαρχος Θεόδωρος

Ο Θεόδωρος Έξαρχος γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1930. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1951 με τον θίασο της Κατερίνας (Ανδρεάδη) ως Χώξον στη Βροχή του Σόμερσετ Μωμ. Υπηρέτησε το θέατρο για περισσότερο από πενήντα χρόνια με πολλούς και σημαντικούς ρόλους, καθώς και πολυάριθμες και αξιολογότατες συνεργασίες. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του «Σύγχρονου Ελληνικού Θεάτρου» του Στέφανου Ληναίου.
Ξεχωριστή θέση στην πολύπλευρη προσφορά του κατέχει το πολύτομο έργο του «Έλληνες Ηθοποιοί», με το οποίο εξέφρασε έμπρακτα την αγάπη του για τους ανθρώπους του Θεάτρου διασώζοντας την προσφορά τους μέσα στο χρόνο.
Ο Έξαρχος δούλεψε αυτό του το πόνημα για το ελληνικό θέατρο δεκαπέντε, σχεδόν, χρόνια με κόπο, πείσμα και ταυτόχρονα βαθιά αγάπη και αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συναδέλφους του.
Η τελευταία του εμφάνιση στο θέατρο ήταν με τον θίασο του Γ. Κιμούλη στον Αρχιμάστορα Σόλνες του Ερρίκου. Ίψεν, ενώ στην τηλεόραση στον Ψεύτη παππού του Γιώργου Μιχαλακόπουλου.
Ο Θόδωρος Έξαρχος πέθανε στην Αθήνα το 2009.