Ελεφάντης Άγγελος

Ο Άγγελος Ελεφάντης γεννήθηκε το 1936 στο Νεοχώρι Ευρυτανίας. Τελείωσε το γυμνάσιο Χαλανδρίου και αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1962. Τη δεκαετία 1964-1974 έζησε στο Παρίσι, όπου σπούδασε ανθρωπολογία και κοινωνιολογία στη Σορβόννη και ιστορία στην Ecole Pratique des Hautes Etudes. Γύρισε στην Αθήνα το 1976 μετά την πτώση της δικτατορίας  όπου έζησε μέχρι το θάνατό του.
Το 1976 πρωτοεκδίδει και ξεκινάει τη διεύθυνση του περιοδικού “Ο Πολίτης”. Στα χρόνια της μεταπολίτευσης, από τις στήλες του περιοδικού και γενικότερα με τη δημόσια παρουσία του, υπεράσπισε μαχητικά τις ιδέες της ανανεωτικής Αριστεράς.
Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και βασικός συνεργάτης της εφημερίδας “Η Εποχή”, καθώς και του περιοδικού “Κάπα”. Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 άρχισε να αρθρογραφεί στην εφημερίδα “Η Αυγή”, της οποίας διετέλεσε διαδοχικά αντιπρόεδρος, πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ.Επίσης, από τον Ιούλιο του 2000 και μέχρι το θάνατό του επιμελούνταν το ένθετο “Ενθέματα” (Γνώμες και ιδέες/ λόγος και τέχνες) της “Κυριακάτικης Αυγής”. Επιμελήθηκε και μετέφρασε πολλά βιβλία και άρθρα. Πέθανε στην Αθήνα, στις 29 Μαΐου 2008, σε ηλικία 72 ετών.