Η ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΤΟΥ ΣΟΦΟΚΛΗ

Η ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΤΟΥ ΣΟΦΟΚΛΗ

7.50

Συγγραφέας: ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ
Αρ. Προϊόντος: 2319

Περιγραφή Προϊόντος

Η μπρεχτική Αντιγόνη συνιστά ένα δραματουργικό εγχείρημα με ιδιαίτερο θεωρητικό και πρακτικό ενδιαφέρον, αφού σε αυτήν το επικό θέατρο συνδιαλέγεται, ουσιαστικά και μορφολογικά, με την αρχαία ελληνική τραγωδία, κάτι όχι αυτονόητο ή αναμενόμενο τη δεκαετία του 1940. Παράλληλα όμως, αποτελεί ένα πολιτικό και ποιητικό γεγονός του οποίου τις σκηνικές και αισθητικές επιπτώσεις μπορούμε να παρακολουθήσουμε από τις πρώτες κιόλας δεκαετίες μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι σήμερα.

Η πολιτική σημασία του κειμένου, με βάση τη δυναμική που αυτό ανέπτυξε στο πεδίο των θεατρικών πραγμάτων τροφοδοτώντας και καθορίζοντας σκηνικές πρακτικές, είναι πλέον στις μέρες μας αδιαμφισβήτητη.

Επιπλέον Πληροφορίες

Μετάφραση - Εισαγωγή

Ελένη Βαροπούλου

Θεατρολόγος, κριτικός θεάτρου και τέχνης, μεταφράστρια, δοκιμιογράφος. Σπούδασε Νομικά στην Αθήνα, Θεατρολογία, Σημειολογία και media στη Σορβόννη. Αρθρογράφησε βασικά για ευρωπαϊκά πολιτιστικά θέματα και τις σύγχρονες τάσεις στο διεθνές θέατρο. Μετέφρασε κείμενα των Αισχύλου και Ευρυπίδη, Χάινερ Μύλλερ, Χέρμαν Μπρόχ, Γκαίτε, Μπέρτολτ Μπρεχτ και Φαλκ Ρίχτερ. Δίδαξε θεατρολογία στα Πανεπιστήμια Αθήνας, Πάτρας, Θεσσαλονίκης, Φρανκφούρτης και Βερολίνου. Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (1984-1992). Δημιούργησε και διηύθυνε το Φεστιβάλ Άργους (1994-1997). Διετέλεσε ειδική σύμβουλος του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και καλλιτεχνική υπεύθυνη της Θερινής Ακαδημίας του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδος.
Κείμενα της και βιβλία της, όπως Το Ζωντανό Θέατρο. Δοκίμιο για τη σύγχρονη σκηνή (εκδ. Άγρα, 2003) έχουν μεταφραστεί και κυκλοφορήσει στο εξωτερικό, κυρίως στη Γερμανία από τις εκδόσεις Theater der Zeit.

ISBN

978-960-9509-02-2

Σελίδες

96

Κριτικές

Δεν υπάρχουν κριτικές ακόμα.

Γίνετε ο πρώτος που θα αφήσει μια κριτική για το “Η ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΤΟΥ ΣΟΦΟΚΛΗ”

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τηλέφωνο: 210 3620383
Φαξ: 210 3632179
Χαριλάου Τρικούπη 18,
Τ.Κ. 10679, Αθήνα